LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke > Leseran sjøl mail
 
 

Klikk her for:
Mail til Budstikka eller for Søk i Lokalavisa.noLeseran sjøl 09/05 2017
Vedrørende "steinaldersangere" og tabloide friheter
- 21. april arrangerte vi i Sør-Senja mannskor "Pubkveld med mannskorsang" i Kveitmuséet i Skrolsvik. Arrangementet var godt besøkt, og publikum ga oss veldig flotte tilbakemeldinger, - både i løpet av kvelden og etterpå.
Programmet var svært variert, fra shanties til viser fra Helge Stangnes penn tonesatt og arrangert av vår dyktige dirigent Sindre Sandvik.

Tilstede på arrangementet var nettstedet "senjakutur.no".
Lite av ovennevnte syntes å være av interesse for den frammøtte journalist. Istedet viet han stor oppmerksomhet på to unge brødre som nylig har begynt i koret.
Det må han gjerne gjøre, - men vi synes det er leit og lite profesjonelt at hans egne tabloide meninger blir tillagt oss.
Vi reagarer på at det er brukt benevnelser som "steinalderfolk som hører hjemme på museum" om kormedlemmene i forhold til alderen på oss.

Vi snakket litt med intervjueren om at det var veldig artig å være med i et kor hvor gjennomsnittsalderen er høy, og hvor trivelig vi syntes det var.
Men i "intervjuet" er det lagt inn benevnelser som vi ikkje kjenner oss igjen i. Det er litt ekkelt å se det publisert med en slik vinkling.
Ordbruk om kormedlemmene som "steinalderfolk og gamlinger" står vi ikke inne for.
Det er i tillegg sårende for våre gode sangerbrødre.

Vi reagerer også på den delen i reportasjen der vi ble tillagt en skepsis for å begynne i koret på grunn av at korets medlemmer er "steinalderfolk som hører hjemme på museum". Det som var grunnlag for vår skepsis var at vi ikke hadde noe særlig erfaring fra sang, noter og slikt. Dette har imidlertid gått aldeles utmerket. Årsaken til det er at Sør-Senja mannskor består av meget erfarne sangere, som gjerne deler sin kunnskap og hjelper unge sangere som oss.
At disse "gamlingene" også er solide støttepunkter med stemmeprakt som overgår vår i hver sine stemmegrupper i tillegg til sitt gode humør og glimt i såvel blikk som replikk, -gjør at vi stortrives i Sør-Senja mannskor.


Truls og Tobias Nilsen
Ved hnn, kl 20:21