LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 07/10 2017
JULENISSE UTEN SKJEGG
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

En julenisse uten hvitt skjegg, men med kledelig hvitt hår, var innom avdeling ”Veten” på Hemnesberget omsorgssenter med en hyggelig gave i går, torsdag 6.oktober.

Torbjørn Skjæran var utpekt som julenisse på vegne av den nedlagte utflytterforeningen ”Hemnesværingen” i Oslo. Han overrakte en flott pengegave, ment til beste for alle beboere på eldresenteret på Hemnesberget.

Denne utflytterforeningen var aktiv i mange år, der de laget felles sammenkomster av større og mindre karakter for hemnesværinger i og rundt hovedstaden. Ikke minst i 1998 og 2008 da Hemnes Mannskor dro til Oslo for å bidra til festlig samvær mellom utflyttede og tilreisende hemnesværinger. Etter ei tid med manglende engasjement blant medlemmene - og kanskje også manglende rekruttering – hadde styret ingen annen utvei enn å legge ned foreningen.

Allerede våren 2013 var foreningen ”døende”, eller lagt på is. Årsmøtet den gang valgte å gi 5000 kroner av sine bankreserver til Hemnesberget Vel, øremerket velforeningen der hjemme sin ultra lokale nettavis ”Hemnesværingen”. – Den er viktig og nyttig for alle utflyttede hemnesværinger som hver dag kan følge med på det aller meste som rører seg på Hemnesberget, sa Torbjørn Skjæran da han overrakte Hemnesberget Vel pengene den gang.

Nå er den endelige nedleggelsen av foreningen i Oslo et faktum, og derfor er jeg her på Hemnesberget omsorgssenter for å gi dere en liten gave i dag, sa Torbjørn Skjæran til sektorleder Vigdis Reinholdtsen og avdelingsleder Evy Lund da han overrakte et symbolsk bankkort. De hadde samlet flere av beboerne i hovedstua på avdelingen. Skjæran leste også opp utflytterforeningen i Oslo sin lille julehilsen som fulgte med pengene han hadde med: -”Foreningen Hemnesværingen i Oslo er lagt ned på grunn av sviktende interesse. På siste årsmøte i foreningen ble det besluttet at gjenstående foreningskapital – kr. 3022 – skulle gis som gave til dere på omsorgssenteret, og skal øremerkes god og ønsket drikke på det tradisjonelle julebordet. God fornøyelse og God Jul! Brevet var undertegnet av 3 i foreningens aller siste styre: Tulla Krüger, Anbjørn Falkmo og Torbjørn Skjæran.

- Selv om jula er et stykke unna fremdeles, så har vi i alle fall fastsatt datoen for årets julebord som vi skal holde for beboerne her på senteret, fortalte Vigdis Reinholdtsen da hun takket for gaven. - Det skal foregå 23. november, og det er klart at vi med denne pengegaven kan by på litt ekstra godt i glasset til de som måtte ønske det. Menyen er foreløpig ikke bestemt, men vi skal nok finne frem til noe godt.

- Vi får god mat her hver dag her på hjemmet, kom det spontant fra flere av beboerne på avdeling ”Veten”, der de satt glad og fornøyd på stua etter å ha fått gaven fra ”nissen” som så overraskende dukket opp mens det fremdeles var høst.

Foto: Tore M FuruhattFoto: Tore M Furuhatt

Bilde 1. Torbjørn Skjæran leser brevet fra utflytterforeningen ”Hemnesværingen” i Oslo til sektorleder Vigdis Reinholdtsen (med gaven) og avdelingsleder Evy Lund, samt noen av beboerne ved avdeling ”Veten” på Hemnesberget omsorgssenter. Beboerne er fra venstre: Aud Johansen, Alfhild Fjeldavli, Halfrid Haugli, Edith Sørensen og Anny Bang.

Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 07:45